Breathe In Eats

Ett meditationsretreat med fokus på conscious cooking, vandring & mindful eating i Margreteholm

24-27 oktober 2019

FULLBOKAT!

 
breathe+in+eats+cover+2.jpg

Följ med på en meditations- och matresa med Therese Elgquist till ståtliga Mindfulness Manor i vackra Margreteholm, 24-27 oktober 2019.

 

Det glädjer oss oerhört att kunna presentera vår första matresa, där maten får stå för en del av äventyret. På den här resan kommer vi att öva på att vara mer närvarande när vi lagar och äter mat. Vi kommer såklart också att använda oss av meditation, naturen och våra kroppar för att hitta närvaro. Kan det bli bättre?

Meditation - Under veckan kommer vi att lära oss att bli mer närvarande och framförallt kommer vi att öva på det genom meditation. Axel Wennhall kommer att handleda veckan på plats och du kan självklart följa med även om du aldrig testat att meditera. Du kommer helt enkelt få testa på massa härliga mindfulness-meditationer som kan hjälpa dig att vara närvarande både på resan och hemma.

Natur - Mindfulness Manor i Margreteholm har minst sagt en rik historia, daterad till 1563. Det ståtliga herrgården ligger vid sjön Stråken i Mullsjö strax utanför Jönköping i fina Västergötland. Här finns stor svensk natur som vi kommer att utforska till fots.

Äventyr - Vi har byggt ett härligt schema med vandring. Det är inget avancerat men får oss att verkligen se omgivningarna och naturen kring Margreteholm. Självklart kommer vi att ta oss ett bad i sjön. Resan är till för dig som resenär och du bestämmer hur äventyrlig du vill vara. Äventyr är olika för alla!

 
 
 

Therese Elgquist

Thess är matkreatör, kokboksförfattare, entreprenör och TV-kock med fokus på växtbaserad, näringsrik och spännande mat fylld av smaker, texturer och färger. Hon är en foodie med drivkraften att få fler att upptäcka den växtbaserade matvärlden och allt underbart som finns där i, och inte minst att bygga upp en stark och medveten relation till råvaror och den mat vi äter - som bygger på njutning, nyfikenhet och hållbarhet. Välkommen att dyka med ner i växtriket för att upptäcka alla möjligheter, godsaker och matglädje som finns där!

Therese-Elgquist_The-new-green-protein2.jpg

Mindful eating & Conscious cooking

 

Under den här resan kommer vi att utforska mindful eating och conscious cooking under ledning av Therese Elgquist. Mindful eating handlar om att äta med närvaro och att vara medveten om var vi har vår uppmärksamhet när vi äter. Det låter enkelt, men vi vet av egen erfarenhet att det verkligen inte är lätt. Vi kommer också att få lära oss mer conscious cooking, allt från var maten kommer ifrån, till hur vi kan tillföra olika texturer för att göra den ännu mer smakrik och självklart kommer vi att laga mat tillsammans.

  • Frukost - Therese kommer förbereda en lyxig frukostbuffé som vi äter tillsammans i närvaro efter morgonens meditation.

  • Lunch - Eftersom vi är ute på äventyr och vandrar kommer vi att äta lunchen ute över öppen eld om vädret tillåter och tillaga maten tillsammans.

  • Middag - På torsdag kväll serverar Therese välkomstmiddag. På fredag och lördag kväll delas alla resenärer upp i två matlag som turas om att laga middagen tillsammans med Therese. Den andra gruppen kommer samtidigt att meditera med Axel.

 
 

En lärjunge frågade sin Zen-mästare:

- Varför mediterar vi så mycket?
- För att äta och sova svarade mästaren.

Efter en stund tog lärjungen mod till sig och frågade igen.

- Men äta och sova, gör inte alla det?
- Jo, men det är få som äter när de äter och sover när de sover, svarade mästaren.

 
deglee-degi-400520-unsplash.jpg
 
 

Program torsdag

15.00-17.00 Välkommen!
17:30 Introduktion
18:00 Meditation
19:00 Middag
20:30 Bastubad

Program fredag

07.30 Meditation
08.30 Frukost
09.30 Vandring inkl. lunch
16.00 Fri tid
17.30 Meditation
19.00 Middag

Program lördag

07.30 Meditation
08.30 Frukost
09.30 Vandring inkl. lunch
16.00 Fri tid
17.30 Meditation
19.00 Middag

Program söndag

07.30 Meditation
08.30 Frukost
09.30 Vandring inkl. lunch
13.00 Avslutningsmeditation
14.00 Hejdå!

Notera att vandringen sker med guide i grupp men inte är obligatorisk. Det kommer även finnas tid att bada, läsa en bok eller bara vara för sig själv.
Schemat kan ändras!

 
 
 

Margreteholm Mindfulness Manor 

Den vackra herrgården Margreteholm blickar stolt ut över sjön Stråken i Mullsjö strax utanför Jönköping och har anor så långt tillbaka som 1563 men byggdes färdigt år 1670 och namnet kommer från grundaren Claes Breitholtz fru Margareta. Idag drivs herrgården av Julie Moltke-Huitfeldt som gjort om den gamla herrgården som är omgiven av den svenska vackra naturen till en plats för meditation och yoga med syfte hjälpa människor att leva ett stressfritt liv. Här bor vi i charmiga rum med kakelugnar och herrgården har också en fantastisk bastu!

Margreteholm3170.jpg
 

Pris: 5 995 SEK

OBS! Retreatet är fullbokat.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för info om kommande retreat.

I retreatet ingår: 

  • 3 nätters del i dubbelrum eller twin-room (två sängar) på Mindfulness Manor

  • Helpension inkl. dryck

  • 4 dagar med guidade meditationspass (6 pass totalt)

  • Guidad matlagning (1 middag)

  • Arrangerade vandringar

  • Övningar och material att ta med sig hem efter resan

  • Transfer mellan Margreteholm och Mullsjö station

Tilläggskostnader:
Resenären ordnar/bokar sin egen transport till Mullsjö eller Margreteholm.
Snacks och dryck.

* Bilder från Agnes Maltesdotter, Mindfulness Manor, Therese Elgquist & Unsplash *