Vår filosofi

 
IMG_6012.JPG

Tre vägar som leder oss till närvaro

Det är alltid nu. Inget är viktigare än att förstå om vi vill vara lyckliga. Om du tänker tillbaka på dina bästa stunder i livet, har de alla en sak gemensamt. Du var helt närvarande i det ögonblicket, utan tankar på det förflutna eller på framtiden. Trots att vi intellektuellt förstår den enkla sanningen lever vi inte våra liv efter den. Inte för att vi inte vill, utan för att det är svårt. Vi dras hela tiden bort till det som redan hänt eller till det som vi tror ska hända i framtiden.

Som sagt är det inte lätt att vara närvarande. Men närvaro är en färdighet, precis som det är att lära sig att spela piano. Och det bästa är att precis som med andra färdigheter, at ju mer du övar desto bättre blir du. Vi har hittat tre vägar till närvaro, som vi vill dela med dig med på våra resor - naturen, meditation och äventyr.

Naturen är alltid närvarande och hjälper oss att komma tillbaka till nuet. Äventyr kan ta oss in i tillstånd av flow där det förflutna och framtiden sjunker undan och vi blir helt närvarande. Meditation är mental träning och ett verktyg för att ta lära oss tillbaka till närvaro. Varje gång vi blir medvetna och vänder tillbaka vår uppmärksamhet har vi gjort en mental repetition. Genom att öva kan vi bli mer närvarande, minska stress, öka fokus, bli mer kreativa, leva lite lyckligare och bli snällare mot oss själv och andra.

Ett inre äventyr för alla

Det spelar ingen roll om du aldrig har testat att meditera eller gör det varje dag. Vårt mål är att vi alla tillsammans ska lära oss att bli mer närvarande men framförallt genom att praktiskt öva på det genom olika typer av meditationer. Vi övar dels på medveten närvaro som handlar om rikta fokus mot nuet med hjälp av sina sinnen och lära sig att inte värdera upplevelsen. Men vi utforskar flera olika typer av meditationer i rörelse, andningsövningar, mantra och yogameditation på våra resor. Du kommer helt enkelt få testa på massa härliga meditationer som kan hjälpa dig att vara dig själv och bli mer närvarande.  

Breathe In är för dig som vill upptäcka och leva i det innevarande ögonblicket. På våra resor och när du kommer hem.

Varmt välkommen!

Axel & Gustav

Axel in Cervinia

Axel Wennhall

Meditationscoach och grundare.

Axel Wennhall har arbetat som prisbelönt kommunikationskonsult i över sju år. Han började att meditera för 3 år sedan och har sedan dess gjort det till en daglig rutin. Han arbetar idag som meditationscoach där han lär ut meditation som ett mentalt träningsverktyg för att minska stress och öka fokus. Hans filosofi är att den bästa kunskapen är den som du upplever själv.

Gustav in the Italian alps

Gustav Nord

Äventyrscoach och grundare.

Gustav Nord är medieproducent och journalist och driver eget produktionsbolag i Stockholm. Äventyr står högst på agendan och med bl.a Patagonien, Alaska, Himalaya och Östafrika i ryggsäcken ser han fram emot allt som världen har att erbjuda. I sin entreprenöriella vardag har meditation blivit ett viktigt inslag för att hitta närvaro i ett liv på språng.

 

Kontakta oss

Hör av dig till oss om du har några frågor eller förfrågningar!

email: hi@breathein.se
telefon: +46 (0) 733 62 73 61