Varför meditera?

 
Axel-och-Josefin.jpg

Närvaroträning

Trots att vi rent intellektuellt kan förstå att det är alltid nu, är det svårt att vara närvarande. Studier visar att vi är distraherade i tankar 47 procent av vår vakna tid och att vi är mindre lyckliga när vi är frånvarande. Men det finns ett bevisat, enkelt och pragmatiskt sätt att träna på att bli mer närvarande – meditation. Det hela är väldigt logiskt. Om du vill förstå ditt sinne, sätt dig ner och observera det. Meditation är ingen teori du läser om utan något du upplever för dig själv. Forskningen inom neurovetenskap och meditation utmanar också föreställningen att våra hjärnor är på ett visst sätt och förblir så resten av våra liv. Närvaro, lycka och medkänsla är faktiskt egenskaper som vi kan träna upp, precis som vi kan träna upp våra kroppar genom fysisk träning.

Meditera med oss

Vårt syfte är att hjälpa människor att leva mer närvarande och medvetna liv. Vi tror att resor är ett bra sätt att våga testa något nytt men vi vet att den största förändringen är den som du skapar i din vardag. Breathe Ins meditationscoach, Axel Wennhall erbjuder föreläsningar, workshops och utbildningar inom meditation. Är du eller ditt företag intresserad av att veta mer? Kontakta oss på hi@breathein.se för mer information och priser.

 
Axel Wennhall meditation coach

Axel Wennhall

Axel lär ut en sekulariserad meditationsteknik, baserad på mindfulness. Det är en övning i uppmärksamhet och medvetenhet. Du behöver inte tro på något, ha på dig särskilda kläder eller sitta i någon viss ställning. Träningen bygger på att med sinnesjämvikt och utan värdering bevittna det som händer i kropp och sinne, ögonblick för ögonblick. När vi lär oss att se tankar som tankar och känslor som känslor kan vi göra klokare val. Val som gör oss lyckligare och snällare mot oss själva och andra.